moze byc problem - ori felgi maja gniazda sferyczne , przewazajaca liczba felg nie ori - gniazda stozkowe - wiec najpierw kup felgi a potem sruby.
[O1] Pytanie do posiadaczy BFQ - jaki jest płyn chłodzący
Zwiń
X
-
[O1] Pytanie do posiadaczy BFQ - jaki jest płyn chłodzący
Witam
Ostatnio kontrolując poziomy płynów zauważyłem że płyn chłodzący jest lekko poniżej minimum. Zamierzam kupić w ASO litr koncentratu ale pytanie jaki mam płyn??
Na zbiorniku wyrównawczym jest napisane G12. W instrukcji napisane mam, że fabrycznie mam wlane G12 plus. Czytając forum dowiedziałem się że jest jeszcze nawet G12 plus plus.
Czy ktoś jest w stanie stwierdzić, jaki do cholery jest zalany płyn w BFQ z 2008 (model rocznikowy 2009)??? G12 czy G12+ czy może G12++???
Tylko mi nie piszcie że mogę wlać to czy tamto. Chce wlać to co mam pytanie tylko jak poznać co mam.
PS czy nie mogliby w książkach serwisowych tak jak wklejają kody wyposażenia wklejać czym zalane jest auto?? Czy to takie trudne?? Nie kapuje tego.Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
-
-
mlac, G12++ zastąpił chyba jakiś czas temu G12+. Moja z 2005 miała G12+, teraz jeździ na ++ bo w skodzie już nie mają z jednym plusem.
Ps. Można je mieszać.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz